Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Je motor verzekeren is verplicht. Regel het goed!

Wat voor motor je ook gaat rijden, een spiksplinternieuwe, een oldtimer of een tweedehandsje, je zult deze moeten verzekeren voor je er de weg mee op gaat. En dat is niet voor niets. Je wilt immers goed verzekerd zijn tegen schade die je zelf veroorzaakt, maar ook tegen schade die door een ander wordt veroorzaakt. Daarbij is je motor verzekeren verplicht in Nederland. Dat geldt voor alle motorvoertuigen die de Nederlandse wegen betreden en dus ook voor motoren. Maar waar begin je? Moet je bij verschillende verzekeraars langs? Welnee, je motorverzekering berekenen doe je gewoon online, net als het afsluiten van de verzekering.

Je motor verzekeren doe je voor jezelf

En om legaal de weg op te kunnen gaan natuurlijk. Maar je zit pas echt fijn op de motor als je weet dat de verzekering goed geregeld is. Je motor verzekeren is niet moeilijk en hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Vergelijk de verschillende verzekeringen met elkaar en lees goed wat de dekking per verzekering inhoudt. Ga je voor een basisverzekering of voor de meest uitgebreide verzekering? Dat bepaal je allemaal zelf. Lees goed de voorwaarden en de exacte dekking voor je je motor verzekeren gaat. Ook (telefonisch) advies inwinnen is een goed idee, zeker wanneer je niet eerder een motor hebt verzekerd.

Ga er onbezorgd op uit

Voor een fijne motorrit heb je een aantal ingrediënten nodig: een motor, een motorverzekering, een goed pak en een goede helm en mooi weer wil ook wel helpen. Momenteel is het rijden op je motor een van de dingen die je nog echt ontspanning kunnen bieden. We zijn verder natuurlijk nogal beperkt door alle coronamaatregelen. Al is het onderweg, tijdens een wat langere tocht, momenteel helaas niet mogelijk om even een wegrestaurant in te duiken. Maar maak er een gezellige picknick van en je bent op vakantie in eigen land.

Maak zo min mogelijk reisbewegingen

Dat is het advies van de Overheid en het RIVM. Maar wanneer je in je eentje op de motor stapt, nergens stopt en geen contact hebt met andere mensen is er niets aan de hand. Je zit dan in je eigen "bubbel" en hebt altijd meer dan 1,5 meter afstand van anderen. En dus kun je op je motor nog echt even weg. Lekker een mooie rit maken door het bos of over de heide. Er is zoveel moois te zien in Nederland! En nu bijna iedereen thuis blijft, heb je de weg voor jezelf!