Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Beperkt budget en tóch een eigen Caferacer bouwen? Zo pak je dat aan!

Er gaat niets boven de geweldige uitstraling van een zelfgebouwde caferacer. Voor veel mensen is het de ultieme droom om ooit een eigen motorfiets te bouwen. Een caferacer biedt voldoende ruimte om alle creativiteit de vrije loop te laten. Maar wat als het altijd al je droom is geweest? En je vrijwel iedere dag verlekkerd naar de producten in de caferacerwebshop kijkt, maar je budget gewoon te klein is om een volledige make-over uit te voeren? Is het dan überhaupt nog wel mogelijk om een eigen caferacer te bouwen of moet je deze droom maar laten varen? 

Goed nieuws! Want zelfs met een klein budget is er heel veel mogelijk. In dit artikel geven we enkele mogelijkheden om jouw droom te verwezenlijken. 

Een tweedehands basismotor kiezen 


Allereerst is het belangrijk dat je de juiste basismotor aanschaft. En hier worden vaak ook al snel de meeste fouten gemaakt. Online zijn er namelijk ontzettend veel tweedehands basismotoren te vinden, waar je binnen relatief korte tijd een geweldige caferacer van kunt maken. Helaas blijkt ook dat dergelijke motoren in prijs en kwaliteit uiteen lopen. 

Wanneer je slechts een beperkt budget hebt, is het misschien heel aantrekkelijk om voor een zo goedkoop mogelijke basismotor te kiezen. Zo hou je immers ook nog geld over om deze naar wens op te knappen en hier een échte caferacer van te maken. Bedenk echter wel dat goedkoop vaak duurkoop is. Wanneer je een basismotor koopt waar nog heel veel aan gedaan moet worden, dan loop je het risico dat je uiteindelijk duurder uit bent dan wanneer je voor een al wat duurder en kwalitatiever exemplaar kiest. 

Let er daarom goed op welke onderdelen nog goed werken en welke caferacer onderdelen er mogelijk al aanwezig zijn. Op caferacerwebshop kun je eenvoudig nog wat extra onderdelen aanschaffen, maar dan zal dit in elk geval niet een groot deel van je totale (al beperkte) budget beslaan. 

Uitbesteden of zelf doen? 


Je kunt natuurlijk veel geld besparen door een groot deel zelf te doen. Hierbij moet je echter wel realistisch blijven. Wanneer er enorme klussen moeten worden uitgevoerd om de motorfiets veilig te kunnen laten rijden en je dit nog nooit eerder hebt gedaan, dan is het slimmer om het uit te besteden aan een vakman. Zo weet je zeker dat je straks veilig de weg op kunt. Daarnaast voorkom je zo ook dat je wellicht fouten maakt en uiteindelijk nóg duurder uit zult zijn. 

Kleine klusjes die je al vaker hebt gedaan, kun je natuurlijk gemakkelijk zelf blijven doen. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van een knipperlicht van Caferacerwebshop. Zo bespaar je toch nog op enkele kosten en weet je zeker dat alles goed zal verlopen. 

Maak een planning 


Bedenk van tevoren goed hoe lang alles ongeveer gaat duren. Wanneer je graag op jouw eigen caferacer wilt rijden in het voorjaar, dan is het belangrijk dat je in de vroege winter al begint met sleutelen. Het realiseren van een caferacer kan meer tijd in beslag nemen dan je denkt. Maak daarom een ruime planning, zodat je een goede indicatie hebt van wanneer je ongeveer de weg op kunt gaan.