Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Een nieuwe motor accu

Als je motor accu leeg is, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer over een nieuwe beschikken. Zeker als je erachter komt dat de accu leeg is op het moment dat je de motor wil gaan gebruiken. Gelukkig is het mogelijk om een bedrijf in te schakelen dat zo snel mogelijk een nieuwe motor accu bij jou kan leveren. Dit soort bedrijven werken namelijk samen met meerdere transportdiensten, zodat ze ook in spoedgevallen snel kunnen schakelen. Vaak werken deze bedrijven in zowel Nederland als België. Echter wil je natuurlijk het liefst voorkomen dat je motor accu plots leeg is. Daarom is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden.

Een lege motor accu voorkomen

Een lege motor accu voorkomen doe je ten eerste door er regelmatig op te rijden. Tijdens het rijden wordt de accu namelijk opgeladen, net als met een auto. Je moet dit eigenlijk zien als het onderhouden van de accu. Als de accu niet wordt onderhouden, loopt de accu leeg omdat het zwavelzuur verdwijnt. Als dit gebeurt, kan het ook zijn de accu kapotvriest als de temperaturen onder de 0 graden vallen. Zorg er daarom zeker in de winter voor dat de motor regelmatig gebruikt wordt, ook al is het logisch dat een motor in de winter aanzienlijk minder wordt gebruikt dan in de lente en de zomer. Het is daarom ook mogelijk om een acculader te gebruiken tijdens de winter, want af en toe rijden en daarna weer voor een lange tijd niet is ook niet handig. Is jouw motor accu leeg en heb je een nieuwe nodig?

Contact opnemen met het bedrijf

Neem contact op met een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is om een nieuwe motor accu te bestellen. Zij kunnen je helpen als je niet zeker weet welke accu je nodig hebt, want er zijn bijvoorbeeld gel motor accu’s of lithium ion motor accu’s. Vaak is het ook mogelijk om een vestiging te bezoeken van zo’n bedrijf, als je hier tijd voor hebt. In ieder geval heeft zo’n bedrijf allerlei verschillende accu’s altijd op voorraad, dus ook de accu die geschikt is voor jouw motor. Echter verkopen deze bedrijven vaak ook andere accu’s, voor bijvoorbeeld een boot, een fiets of een auto, maar bijvoorbeeld ook voor motorfietsen, grasmaaiers en scooters. Bel het desbetreffende bedrijf op als je op zoek bent naar een accu voor een ander voertuig!