Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Een motor-ongeluk zit in een klein hoekje

Dat je voorzichtig moet zijn op de weg weten we allemaal: het is immers geen videospel. Motor-ongelukken kunnen zo gebeuren en zitten in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk dat je rustig en netjes rijdt en een goede motorverzekering afsluit, mocht er wat gebeuren. Toch zijn er manieren om de kans op een ongeluk zo gering mogelijk te maken. Hieronder de meest voorkomende ongelukken en wat je er tegen kunt doen.

Niet oplettende autorijders

We willen de schuld niet bij de autobestuurders neerleggen, maar een van de meest voorkomende oorzaken van een ongeluk zijn autorijders die niet gefocust genoeg zijn. Ze verwisselen zonder te kijken van baan, gooien hun deuren open, of slaan af zonder gezien te hebben dat er een motorrijder vlak achter hen zit. Als motorbestuurder kan je hier wat tegen doen. En het is eigenlijk heel simpel: let zelf goed op, geef auto’s de ruimte, geef aan wat je gaat doen, en haal niet haastig een auto in. 

Door de bocht

Veel motorrijders schrikken als ze merken dat ze te hard door de bocht gaan. Je moet juist kalm blijven en je motor platter leggen. Hierdoor haal je de bocht alsnog. Verlaag je snelheid altijd bij een bocht die je niet kent en scan hem goed. Alleen zo zul je veilig de bocht doorgaan er niet uitvliegen. Ook is kalm blijven erg belangrijk!

Gladde wegen

Of het nou ijs in de winter is, gelekte olie of natte klei: het is allemaal spekglad. En veroorzaakt daarom dus gevaarlijke situaties. Scan dus altijd de weg voor je en vertrouw je het niet helemaal, verminder dan je snelheid. Zo ga je alsnog veilig de weg op. 

De staat van de motor

Technische mankementen aan een motor komen vaak voor. Soms onbekende, maar ook vaak door laksheid door achterstallig onderhoud. Tijd en geld moet je in je motor steken en alleen zo voorkom je ongelukken door technische fouten. 

Zelf goed opletten is dus het allerbelangrijkste. Zo voorkom je namelijk nare situaties en ongelukken. Je motor verzekeren is ook slim, want mocht er wat gebeuren, ben je in ieder geval goed verzekerd en is dat een zorg minder.