Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Welke banden op mijn auto?

Kwaliteit

Wielen en banden zijn een grote investering en het hebben van de verkeerde maten kan er slecht uitzien en tot kostbare schade leiden.

Wielen en banden kunnen een auto maken of breken. We hebben allemaal de verder geweldige auto gezien met slecht passende rollen. Dit zijn niet de jaren tachtig, en banden die voorbij je spatbordlippen steken, zien er gewoon gedateerd uit.

Maar afgezien van het uiterlijk, kunnen slecht passende velgen uw banden recht in een vuilcontainer wijzen en u de draaicirkel van een bus geven. Maar als het uw doel is om uw bandenmaat te maximaliseren, moet u de afmetingen goed vastleggen om montageproblemen te voorkomen. Bovendien kan het behoorlijk duur worden om je wielen twee keer te laten maken.

De grootste fout (of om eerlijk te zijn, misvatting) die mensen maken, is hoe breed een velg is. Voor een wielfabrikant wordt de breedte van een velg gemeten van hiel tot hiel, wat niet de manier is waarop de meeste mensen een velg meten, dat is van buitenrand tot buitenrand. Dus je meet, denkt dat je een 10-inch velg hebt, maar in werkelijkheid heb je voor wielfabrikanten een 9-inch velg. Dit is een goed voorbeeld van hoe het hebben van een beetje kennis u kan behoeden voor eenvoudige fouten.

Voor meer informatie neem gerust contact op je JD Banden en Velgen