Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Wat zijn de voordelen van een lease contract overnemen?

Tegenwoordig wil iedereen met een rijbewijs in het bezit zijn van een auto. Veel mensen kopen daarom zodra zij genoeg geld hebben een auto. Maar wist je dat een private lease ook een mooie optie is om aan een auto te komen? Een lease auto kan namelijk heel veel voordelen bieden ten opzichte van een koop auto. Zo ben je vaak goedkoper uit dan bij een koop auto en kom je niet voor onverwachte garage kosten te staan, want deze worden door de leasemaatschappij betaald. Daarnaast kom je nooit zonder auto te zitten want als deze kapot gaat of wordt gestolen, regelt de leasemaatschappij gewoon een nieuwe auto voor jou. 

Lease contract overnemen

Maar wist je dat het ook mogelijk is om een leasecontract over te nemen? In dit geval sluit je zelf geen nieuw contract af bij een leasemaatschappij, maar neem je een bestaand en lopend contract over van iemand anders. Dit kan veel voordelen bieden. Wanneer jij bijvoorbeeld een contract overneemt van een vriend of familielid, kan je je heel makkelijk laten informeren over de auto en over de toestand en kwaliteit hiervan. Daarnaast is vaak makkelijk om een contract over te nemen omdat dit veel gedoe bespaard. Je hoeft namelijk niet een geheel nieuw contract af te sluiten maar neemt deze gewoon over van iemand anders die dit al voor je heeft gedaan. Je kan ook via speciale websites een lease contract overnemen.

Je lease contract laten overnemen

Het heeft ook veel voordelen om je lease contract te laten overnemen als je er al eentje hebt afgesloten. Een contract bij een leasemaatschappij sluit je meestal namelijk af voor een looptijd van 2-5 jaar. Maar het kan dat jij onverwacht van je lease auto af wilt omdat je bijvoorbeeld een tijd naar het buitenland gaat. Als je je contract vroegtijdig wil afronden bij een maatschappij zorgt dit meestal voor extra kosten. In dit geval kan een overname van jouw contract dus een mooie oplossing bieden. Op deze manier ben je wel van je contract af zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt.