Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Miljoenen aan motoren: de duurste merken

Bij motoren en de waarde van motoren is het belangrijk om twee verschillende soorten ‘waardes’ op te merken: De eerste waarde is de inruilwaarde, die je kan gebruiken om een nieuwe motor aan te schaffen nadat je je eigen misschien niet meer wil of nodig hebt (bijvoorbeeld met een wisseling naar een zwaardere motor). Met de inruilwaarde hoef je vaak een bepaald bedrag bij te betalen om een nieuwe motor te kopen, waarna je eigen motor als het ware wordt ‘omgeruild’. De tweede waarde is de dagwaarde van de motor. De dagwaarde heb je nodig voor een aantal belangrijke zaken als voor de verzekering en de vraagprijs. Vooral de vraagprijs is hier van belang, want als je niet als motor eigenaar maar als handelaar met motoren bezig bent, is de rest niet zozeer van belang behalve dat je de basis van motoren weet.

Oud maar goud

De motormerken worden slechts bepaald met de motor dagwaarde. De inruilwaarde is hier niet van belang, omdat het alleen gaat om de naam van het merk. Daarbij kent iedereen wel één van deze merken, ook als je geen expert bent op het gebied van motoren. De Harley Davidson-motoren zijn altijd wel bekende motoren. Opgericht in 1903, Harley Davidson is ook één van de oudste motormerken. Omdat deze in Amerika is opgericht, was het al snel een hit om lange afstanden op een Harley Davidson te rijden, vooral over Route 66, die door heel Amerika gaat. Naast Harley Davidson zijn ook motoren van Royal Enfield één van de oudsten. Eveneens een mooie motor, opgericht in 1901, met een hoofdvestiging in Madras in India. Na de klassiekers voor de esthetische en praktische waarde, kwamen uit Japan de snelheidsmonsters. Hieronder zijn de nieuwste, en de snelste, motoren van 2021.

Snelheid motoren en Japanse monsters

Honda, Yamaha, Suzuki en Kawasaki behoren niet alleen tot de top motormerken, maar ook tot de top snelste motoren in de wereld. Met hun moderne designs en innovativiteit weten zij ieder jaar weer nieuwe modellen uit te brengen op wens van de klant, voor ieder wat wils. Zelfs al ben je kieskeurig, er zit ook iets voor jou tussen, of je nu van de snelheid van Japanse topmerken bent of liever kijkt richting de oldtimers!