Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

De wondere wereld van elektrische fietsen

Wanneer we het hebben over de voordelen van elektrische fietsen dan kunnen we eindeloos door gaan. Op gebied van gezondheid, duurzaamheid of efficiëntie maken elektrische fietsen echt het verschil. Maar hoe kunnen elektrische fietsen op deze gebieden zo’n groot verschil maken? Daar willen we graag meer duidelijkheid over geven. Lees dus vooral verder als je hier meer over wilt weten!

Elektrische fietsen maken het verschil voor gezondheid

Als allereerst maken Sparta elektrische fietsen het verschil voor onze gezondheid. Wanneer je een elektrische fiets in huis hebt staan dus zul je ook vaker op de fiets stappen. Je bent vervolgens in beweging en dat is precies wat ons lichaam nodig heeft. De buitenlucht zorgt er voor dat je meer weerstand opbouwt, waardoor je minder snel ziek wordt. De fysieke voordelen voor ons lichaam zijn dus eindeloos. Daarnaast geldt dat het voor onze mentale gezondheid ook nog eens een stuk beter is om te fietsen. De frisse buitenlucht zorgt namelijk voor een betere gemoedstoestand en een vermindering van stress. Wat wil je eigenlijk nog meer?

Elektrische fietsen maken het verschil voor duurzaamheid

Elektrische fietsen zijn ook duurzaam. Je vermindert namelijk je CO2 uitstoot enorm wanneer je vaker de fiets pakt in plaats van de auto. Veel afstanden die we moeten afleggen zijn prima met de elektrische fiets te doen. Bovendien zijn de accu’s van elektrische fietsen ook recyclebaar en daarom draagt ook dat bij aan meer duurzaamheid. Als je zelf dus je steentje bij wilt dragen voor een beter milieu is het een goed idee om een elektrische fiets aan te schaffen.

Elektrische fietsen zijn efficiënt

Daarnaast zijn elektrische fietsen dus erg efficiënt. Elektrische fietsen gaan namelijk ongeveer 25 kilometer per uur en je kunt gebruik maken van fietspaden. Fietspaden gaan vaak binnendoor, waardoor je minder kilometers hoeft af te leggen dan met de auto. Daarnaast kom je niet in de file te staan en vermijd je drukte op de weg. Je kunt dus veel beter je dag plannen, omdat je niet te maken krijgt met onvoorziene vertragingen in het verkeer. In een stad ben je daarom al helemaal snel met een elektrische fiets. Je bent namelijk wendbaar en je kunt overal tussendoor. Zo ben je in de meeste gevallen zelfs sneller op locatie dan je met de auto zou zijn! Wil jij de voordelen van een elektrische fiets ervaren? Kijk dan naar Sparta elektrische fietsen!