Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Wat is een sloopauto?

Wat is een sloopauto?

Wanneer is het het beste moment om mijn auto te verkopen, dat is de vraag die bij veel mensen door hun hoofd spookt. Het is alleen nodig om kapotte auto’s naar de sloop te brengen, dit is geen plek voor nieuwe auto’s. Dit betekent vooral dat als je de auto wilt repareren dat deze reparatie duurder is dan de dagwaarde van de auto. Meestal komen de tweedehands auto’s niet meer helemaal goed uit de apk en kan die reparatie soms een hoop kosten. Vaak is het dus niet slim om de auto te repareren als je voor het reparatiebedrag een nieuwe auto kan kopen. Nu is het beste wat je kunt doen de auto verkopen. Je auto wordt nu bestempeld als sloopauto dus hij is klaar voor de sloop.

Wat gebeurt er allemaal bij de sloop

Met een afspraak wordt er vaak meteen naar de auto gekeken en gaan ze er mee aan de slag. Vaak beginnen ze met de papieren zodat jij je vrijwaring code en je vergoeding alvast hebt. Na dat het papierwerk rond is starten ze al met de auto uit elkaar te halen en kijken ze wat bruikbaar en wat onbruikbaar is. Als ze bruikbare onderdelen tegen komen worden deze goed schoongemaakt en worden ze vaak in een groot magazijn opgeslagen en worden dan later weer doorverkocht. Ook verkopen ze vaak auto’s die beschadigd zijn weer door. Maar als je van je sloopauto af wilt moet je eerst op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde autosloperij die voor jou het beste is. Maar hoe vind je dat nou precies het beste op internet. 

Het zoeken van een geschikte autosloperij

Als je op zoek gaat naar de autosloperij die het beste is voor jou is moet je goed kijken naar een aantal onderdelen. Je wilt natuurlijk een sloperij die in de buurt van jou zit, dat is het makkelijkst voor jou en voor de sloperij. Dit scheelt je namelijk weer reiskosten. Ook is het van cruciaal belang dat de bedrijven schikken over een RDW en een ARN-erkenning. Wat ook fijn kan zijn is dat ze beschikken over een ophaalservice, anders moet je dat zelf nog gaan regelen want je kunt vaak met dit voertuig de weg niet meer op. Ook is het bekijken van de reviews handig, dan weet je precies of dit het beste is voor jou.