Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Wat doen met een sloopauto?

Heb jij nou een sloopauto en weet je niet wat je er mee moet doen, lees dan dit artikel. We geven je tips om zo snel mogelijk van je sloopauto af te komen en we vertellen je precies wat er met je auto gebeurd. Het klinkt allemaal heel lastig, maar dit valt allemaal reuze mee. Je hebt een sloopauto wanneer de schade hoger is dan de dagwaarde van de auto. Dit klinkt lastig, maar het houd eigenlijk gewoon in dat de reparatiekosten hoger zijn dan dat de auto waard is. Ook heb je een sloopauto als je auto niet meer door de apk komt. Dit kan gebeuren als je auto heel erg oud is. Maar ook als je een ongeluk hebt gehad of veel schade aan je auto hebt. 

Maar wat doe je nou met een sloopauto. Je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Maar veel mensen weten niet goed wat ze ermee moeten doen. Er zijn best veel mogelijkheden om van je sloopauto af te komen. We gaan je nu de 2 meest gebruikte manieren vertellen 

Breng je auto naar een autosloperij

Dit is de snelste manier om van je sloopauto af te komen. Je auto kan thuis worden opgehaald en wordt naar de autosloperij gebracht. Je auto word als eerste gewogen. Op basis van gewicht krijg je ook een vergoeding. Deze vergoeding zit ongeveer tussen de 200 en 900 euro. Dit hangt dus af van gewicht en ook hoeveel je auto nog waard is. Als het gewicht bekend is en je dus ook weet hoeveel je vergoeding is, gaan ze aan de slag met de inhoud van de auto. Ze zorgen er als eerste voor dat alle bruikbare onderdelen uit het voertuig worden gehaald, deze worden gebruikt voor de latere verkoop. Als de sloopauto geen waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar de shredder gebracht.

Zelf verkopen

Je kunt de auto natuurlijk ook zelf verkopen, maar dit kost je veel meer tijd. Je moet onder andere een advertentie maken en de juiste mensen aantrekken. Hierbij is het van belang dat je foto’s van je auto maakt van een hoge kwaliteit. Je kunt je auto beter naar de autosloperij brengen, omdat het heel lang duurt om je sloopauto via het internet te verkopen. Niet veel willen namelijk een sloopauto kopen en hierdoor kan het heel lang duren. Breng daarom je auto naar de sloperij, zodat je er direct vanaf bent.