Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Voordelen van het gebruik van een catchtank

Heeft u in het verleden al eens overwogen om een catchtank in uw motorvoertuig te gebruiken? Een catchtank biedt uw voertuig verschillende voordelen. Al is de kans groot dat u een dergelijke tank enkel zal gebruiken, wanneer u in de autosport actief bent. Met een catchtank heeft u twee mogelijkheden. U kunt de tank gebruiken om vrijgekomen olie op te vangen, of u kunt de tank inzetten om voor een betere brandstoftoevoer naar de motor van uw auto te zorgen. Hoewel de brandstoftoevoer normaliter goed verloopt, kan dit in bochten minder zijn. Tijdens het nemen van de bochten wordt de brandstof naar een kant van de tank gestuwd. Dit maakt dat de toevoer soms niet voldoende zal zijn om de motor goed te laten werken.

Op zo’n moment kan een catchtank de brandstoftoevoer verbeteren. Dankzij deze catchtank blijft het brandstofniveau op een normale hoogte, waardoor de motor ook tijdens de bochten van voldoende brandstof wordt voorzien.

Toepassingen van een catchtank

Naast de toepassing van een catchtank voor de toevoer van brandstof, kunt u deze tank ook gebruiken voor het opvangen van olie. De olie kan vrijkomen uit het carter, of uit het kleppendeksel van de auto. Wanneer u de vrijgekomen olie niet op zou vangen, zou dit in het inlaattraject opgenomen kunnen worden. Dit betekent dat de motor aan de binnenzijde versneld vervuild kan raken. Iets wat u liever voorkomt, omdat de vervuiling van de motor deze ernstig kan verslijten. Zo zult u de motor eerder moeten vervangen.