Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Van plan om een scootmobiel te kopen?

Wanneer je in de fase van je leven op het moment bent aangekomen dat het lopen niet echt meer lukt, denk er dan eens over om een scootmobiel kopen. Voor veel mensen waar het lopen beperkt bleef tot alleen maar kleine stukjes en daardoor het liefste maar thuis bleven, is nu een wereld voor hun open gegaan. Nu zitten zij niet meer dagelijks achter de Geraniums te kijken, maar zijn dagelijks lekker op pad. Voor veel mensen zal dit een ideale oplossing zijn, maar veel weten nog niet van de vele mogelijkheden, daarom wil ik hierover schrijven. 

Kopen of huren?

Wat veel mensen ook niet weten is dat er een mogelijkheid bestaat om een scootmobiel te kopen of te huren. Soms heb je maar voor een kortere periode zo een stoel nodig en wat is dan makkelijker om deze te kunnen huren. Het is mogelijk voor een kortere periode deze te huren, maar ook voor de langere periode is dit geen enkel probleem. Je kan zelfs een stoel huren en tijdens deze periode besluiten of je deze nu wel of niet in eigendom wilt hebben. Dan wordt het geld wat je voor de huurperiode hebt betaald in mindering gebracht op de aankoop.

WMO/PGB subsisie aanvragen?

Het is zelfs mogelijk om via een WMO ( Wet Maatschappelijk Ondersteuning) of een PGB ( Persoons Gebonden Budget) een rolstoel aan te vragen. Dit is een super oplossing mocht je niet in de gelegenheid zijn om een scootmobiel te kopen. Echter hangen er paar “maartjes” aan of je wel of niet in aanmerking kan komen van één van deze twee subsidies. Zoals:

  • afhankelijk van het inkomen
  • de persoonlijke situatie
  • per gemeente verschillend

Wil je weten of jij hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op met de medewerkers van Scootmobiel Vitaal. Zij helpen je graag met de WMO/PGB aanvraag. 

Geweldige service

Iedereen die nu van plan is om een scootmobiel te gaan kopen zal zien wat een geweldig vervoersmiddel dit is. Zo kan je weer deelnemen aan het verkeer en hoef je niet meer thuis te blijven. Ook kan je nu zonder hulp, op elk moment van de dag, lekker op stap gaan. Het is tevens zo, dat mocht je panne krijgen je slechts met één telefoontje al geholpen kan worden. Dit bedrijf waar je deze stoelen kan verkrijgen heeft namelijk een goede samenwerking met de ANWB. Zodra je stil staat komt deze je helpen en wanneer reparatie ter plekke niet mogelijk is brengen zij je ook nog een snaar huis.

Verschillende modellen te verkrijgen

Nooit geweten dat er zoveel keuze is wanneer je van plan bent om een scootmobiel te gaan kopen. Zo kan je er voor kiezen een inklapbare aan te schaffen. Lekker makkelijk wanneer je vaak met de auto weg gaat en niet zo goed te voet bent. Deze rolstoel past met gemak in de achterbak. Tevens kan je er voor kiezen om een tweedehands model aan te schaffen. Hierdoor kan je de prijs laag houden, maar tweedehands wil niet zeggen dat deze dan minder van kwaliteit zijn. Zo zie je maar keuze genoeg, maar kijk zelf eens op de site van dit bedrijf, of neem contact met hun op.