Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Tips bij de aanschaf van een elektrische fiets

Bekruipt dat eenzame gevoel je ook wanneer je moet fietsen met tegenwind? Troost je, je bent niet de enige. Om af te komen van dat vervelend gevoel hebben velen besloten hun fiets in te ruilen voor een elektrische variant. Liep je al met het idee rond om ook een e-bike aan te schaffen, maar wist je niet waarop je allemaal moet letten? Zoek dan niet verder. Hier heb je tips voor waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische fiets.

Doel

Waar zal je de e-bike voor gebruiken? Om naar het werk te gaan, boodschappen halen of lekker een paar rondjes maken door het park? Weet je al waarvoor je de e-bike gaat gebruiken, dan kun je gerichter zoeken naar e-bike die bij jou past.

De motor

Afhankelijk van je doel zal je ook een voorkeur hebben voor de plek van de motor aan je fiets. Je kunt kiezen voor een achterwielmotor, een middenmotor of een voorwielmotor. Om de motor aan de praat te krijgen heb je een accu nodig. Afhankelijk van je accu kun je afstanden afleggen tussen 50- 120 kilometers. De inhoud van de accu wordt met een mooi woord actieradius genoemd. Verder kun je ook kijken of de accu ingebouwd is of afneembaar. Dit laatste is handig voor het opladen zonder dat je de fiets meeneemt.

Met de juiste keus heb je geen overbodige luxe in huis gehaald en heb je ook bespaard op de reistijd. Gefeliciteerd! Bekijk voor meer informatie eens: https://www.frieslandfietsen.nl/fietsen/-/elektrische-fietsen