Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Sloopauto naar de autosloperij

Sloopauto naar de autosloperij

Je weet dat je elk jaar moet APK keuren als je in bezit bent van een tweedehands auto. Je wilt natuurlijk dat de auto door de keuring komt, veel mensen krijgen op dat moment erg veel spanning. De garage kan jouw auto dus afkeuren en dat betekent dat de auto niet meer goed is voor op de weg. Als de auto niet meer door de keuring komt kies je er natuurlijk voor om te laten repareren, maar uiteraard kost dat soms best wat geld, soms wel meer als de dag waarde van de auto en dat is het niet waard natuurlijk. Je kunt op dat moment zeggen dat je een sloopauto hebt, het beste wat je dan kunt doen is jouw sloopauto verkopen dat kan bij een autosloperij of via een advertentie op het internet. 

De tijdsduur en moeite

Er zijn veel voordelen bij het inleveren van jouw sloopauto aan de autosloop, een groot voordeel is dat je er meteen vanaf bent. Veel mensen kiezen ervoor om via een advertentie op internet hun auto te verkopen, maar dat kan soms wel maandenlang duren en dat wil je natuurlijk niet. Als je maandenlang moet wachten betaal je uiteraard nog steeds voor de belasting en dat is natuurlijk geld verspilling. Als je kijkt naar een autosloperij kun je daar veel beter heen gaan. Bij een autosloperij ben je erg snel van jouw sloopauto af en dat is natuurlijk wat je wilt. Autosloperijen hebben meestal een ophaalservice en sommige daarvan zelfs een 24 uur ophaalservice dat houdt in dat jouw sloopauto opgehaald wordt binnen 1 dag en dat is natuurlijk wat je wilt. Een ophaalservice is erg fijn om gebruik van te maken omdat jezelf geen vervoer hoeft te regelen voor jouw sloopauto. Je mag niet meer op de openbare weg rijden met een sloopauto. 

Vergoeding en vrijwaring code

Bij het inleveren van jouw sloopauto krijg je een vergoeding, de vergoeding is niet al te hoog, maar dat is logisch omdat je een sloopauto inlevert, daarmee kun je erg weinig doen. Door de type en model auto kan de vergoeding veranderen. Je krijgt naast je vergoeding ook een vrijwaring code, dat is een code wat ervoor zorgt dat jouw sloopauto niet meer op jouw naam staat zodat je geen belasting en verzekering meer betaald. Er wordt vaak gekozen voor een online advertentie, maar dat duurt maandenlang en je blijft de maandelijkse kosten betalen.