Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Moet je echt de auto overschrijven op naam?

auto overschrijven

Een auto overschrijven is verplicht wanneer jij de bestuurder bent van het voertuig. Dit geldt overigens ook wanneer je een scooter of brommer koopt! Waar een kenteken op zit zal op naam gezet moeten worden. Let er wel goed op dat dit op de juiste manier gebeurt! Waar dien je op te letten zodra je een auto op naam gaat zetten?

auto overschrijven

De juiste papieren

Een kentekenbewijs bestaat altijd uit twee delen. In totaliteit gaat het om acht cijfers welke samengevoegd moeten tot één document. Is dit niet gebeurt en mis je een gedeelte van het document? Dan is het helaas niet mogelijk om het voertuig op naam te zetten en zal je eerst voor het bewijs moeten zorgen. Daarnaast is het belangrijk om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen wanneer de overschrijving plaats zal vinden.

Binnen een paar tellen geregeld

Het overschrijven van een auto is binnen een paar minuten geregeld. Je gaat met de juiste papieren naar een kentekenloket en vervolgens overhandig je de gegevens die gevraagd worden. Als dit is gelukt zal je een vrijwaringsbewijs krijgen die je aan de verkoper kunt overhandigen. Zelf krijg jij als koper maar één deel. Het tweede deel wordt middels de post naar je gestuurd en dit kun je vervolgens samenvoegen tot één document.