Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Met een helm ben je altijd veilig in het verkeer

helm

Wanneer je deelneemt aan het verkeer is het van belang dat je dit op een veilige manier doet. Zo dient een auto altijd een apk te hebben en is het bij een motor of scooter van belang dat je een helm draagt. Naast dat motorrijders en scooterrijders een helm dragen, zijn er ook veel mensen die een helm dragen tijdens het fietsen. Dit kan bijvoorbeeld bij jonge kinderen zijn, maar ook bij mensen die gebruik maken van een elektrische fiets.

helm

Een helm maakt een val minder heftig

Het komt erg vaak voor dat iemand zonder helm een ongeluk krijgt met de scooter of motor. In veel gevallen zorgt dit voor letsel aan het hoofd. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Met een goede helm houd je het hoofd veilig bij een valpartij. Het is daarom erg belang dat je op zoek gaat naar een geschikte helm. Een aantal onderdelen spelen hierbij een belangrijke rol.

helm

De juiste helm kiezen

Wanneer je een helm wilt kopen is het allereerst van belang dat je vaststelt waarvoor je deze wilt gebruiken. Een motorhelm is anders dan een scooterhelm Wel is het bij elke soort helm van belang dat ze goed zitten. Zo zorgt een stabiele helm voor minder kans op schade aan het hoofd. Daarnaast dient het materiaal stevig te zijn om te voorkomen dat de helm breekt bij een valpartij.