Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Met deze drie tips heb je zo je rijbewijs in je pocket!

Misschien zit je al een tijdje erover na te denken om je rijbewijs te halen. Een rijbewijs geeft je veel vrijheid om te rijden waar je naartoe wil. Met deze tips in dit artikel haal je zo snel mogelijk je rijbewijs.

Vind de juiste rijschool en instructeur

Voordat jij überhaupt natuurlijk je praktijkexamen gaat doen moet je rijlessen nemen. Er zijn veel verschillende rijscholen. Er is een ruim aanbod, dus doe goed research voordat je een keuze maakt. Je hebt per stad rijscholen denk aan Rijschool Enschede, maar ook bijvoorbeeld Rijschool Haarlem. In elke regio heb je rijscholen. Maak vooral gebruik van de eerste gratis proefles die rijscholen vaak aanbieden en kijk of de rijschool bij je past. De meeste rijlessen omvatten alle basislessen die je nodig hebt om veilig op de weg te zijn. Je leert de verkeerslichten en borden, hoe je het voertuig moet besturen en je krijgt overzicht van verkeerswetten en -overtredingen waarmee je bekend moet zijn. Je hebt waarschijnlijk wel een minstens 20 rijlessen nodig, dus zorg ervoor dat je een rijinstructeur hebt die bij je past. Voel jij je niet prettig bij je instructeur? Vraag of het mogelijk is om van iemand anders rijles te krijgen of wissel desnoods van rijschool.

Begin op tijd met het leren voor je theorie-examen

Voordat je aan je praktijkexamen mag beginnen is het belangrijk dat je eerst je theorie-examen behaalt. Plan dat op tijd in bij het CBR. Dan maakt het ook niet uit als je voor je theorie-examen een paar keer zakt. Natuurlijk is het beter om je theorie-examen in één keer te halen. Daarbij is een goede voorbereiding essentieel. Dus maak vooral een oefen theorie-examen. Zo weet je hoe het theorie-examen in elkaar zit, hoe lang je de tijd hebt en hoeveel fouten je mag maken. Je hebt in het theorie-examen verschillende onderdelen: gevaarherkenning en verkeersregels & verkeersinzicht. Beide onderdelen maak je op de computer. Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen (waarvan je er 13 of meer goed moet beantwoorden) Het tweede onderdeel bestaat uit 12 kennisvragen (waarvan je er 10 of meer goed moet beantwoorden). Je hebt in totaal 30 minuten de tijd voor een normaal theorie-examen. Op het einde krijg je meteen je uitslag.

Doe een tussentijdse toets

Als je de mogelijkheid hebt om een tussentijdse toets te doen, doe dat dan vooral. Het is een ideale oefening op je praktijkexamen. De toets duurt even lang als je rijexamen en je doet dezelfde dingen. Zo ben je goed voorbereid op de examensituatie. Na afloop krijg je tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling krijgen tijdens je praktijkexamen.