Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Maak kennis met de STILL pompwagen

Een STILL pompwagen is een veelgebruikt hulpmiddel in magazijnen, distributiecentra en andere logistieke omgevingen. Het is een handmatig aangedreven apparaat dat wordt gebruikt om zware lasten op pallets te verplaatsen en te tillen. Met zijn eenvoudige ontwerp en gebruiksgemak is de STILL pompwagen een essentieel gereedschap geworden in de moderne material handling-industrie.

De pompwagen, ook wel bekend als pallettruck of palletwagen, bestaat uit een frame, een stuurhendel en een vorkenbord. Het frame is meestal gemaakt van staal en is ontworpen om de nodige stevigheid en duurzaamheid te bieden. Aan de voorkant van het frame bevindt zich het vorkenbord, waar de vorken worden geplaatst. De vorken zijn meestal verstelbaar en kunnen worden aangepast aan de grootte van het pallet.

De werking 

De werking van een STILL pompwagen is relatief eenvoudig. De bediener plaatst de vorken van de pompwagen onder de pallet en pompt vervolgens de stuurhendel op en neer om de last op te tillen. De meeste pompwagens maken gebruik van hydraulische systemen om de vorken omhoog te brengen. Zodra de last is opgetild, kan de bediener de pompwagen moeiteloos voortduwen of trekken met behulp van de stuurhendel en de zwenkwielen aan de achterkant van het apparaat.

Een van de belangrijkste voordelen van de STILL pompwagen is de efficiëntie bij het verplaatsen van zware lasten. Het maakt het gemakkelijk om pallets te laden en te lossen, en het minimaliseert de fysieke inspanning die nodig is om zware voorwerpen te tillen. Bovendien zijn pompwagens meestal compact en wendbaar, waardoor ze zelfs in nauwe gangpaden kunnen worden gebruikt.

Bekende fabrikant

STILL is een bekende fabrikant van material handling-apparatuur, waaronder pompwagens. Het bedrijf staat bekend om zijn kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen. STILL pompwagens zijn vaak voorzien van ergonomische functies, zoals verstelbare stuurhendels en anti-slip handgrepen, om de veiligheid en het comfort van de bediener te verbeteren.

Naast de traditionele handmatige pompwagens heeft STILL ook elektrische pompwagens ontwikkeld. Deze zijn uitgerust met een elektromotor en een batterij, waardoor ze zelfstandig kunnen bewegen en de bediener minder inspanning hoeft te leveren. Elektrische pompwagens zijn ideaal voor intensief gebruik en kunnen hogere hefcapaciteiten hebben dan handmatige pompwagens.