Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Elektrische steps de toekomst?

Elektrische steps

Transportmiddelen zijn constant in verandering. Over de laatste jaren is de populariteit voor elektrisch vervoer enorm gestegen. Zo verovert de elektrische step bijvoorbeeld de straten van heel Europa. Overal kun je de deelbare steps van bijvoorbeeld Lime of Bird zien. En laat ons eerlijk zijn, elektrische steps zijn heel praktisch. Elektrische steps zijn ook zuinig en kunnen veel positieve effecten hebben op de infrastructuur van een stad. We zouden minder plek nodig hebben voor grote parkeerplaatsen en in plaats daarvan alleen kleine plekken voor elektrische steps en andere vervoersmiddelen zoals fietsen.

First en last mile

Elektrische steps worden meestal gebruikt voor de ‘last mile’, maar ook meer en meer voor de ‘first mile’. Met ‘last mile’ wordt de reis van een transport-hub naar de eindbestemming bedoeld, terwijl de ‘first mile’ de reis van je startpunt naar de transport-hub is. Omdat e-steps zo klein zijn, zijn ze het perfecte vervoersmiddel om mee op de trein of metro te pakken. Het is dus geen wonder dat de populariteit meer en meer toe neemt.

Elektrische step kopen

We kennen allemaal de deelbare e-steps die je in heel Europa ziet staan, maar meer en meer mensen kopen ook hun eigen e-step. Dit is natuurlijk een veel goedkoper alternatief. Het grote aanbod aan elektrische steps kan overweldigend zijn. Op vroem.nl kun je een enkele steps bekijken van verschillende prijsklassen. En als je al een step hebt, kun je hier ook nieuwe elektrische step onderdelen kopen.