Goed Vervoer

Alles over Goed Vervoer

Blijf bij in je vak

Na je theorie examen vrachtwagen en het behalen van je praktijkexamens en je groot rijbewijs gaat er een wereld voor je open. Je gaat aan de slag als vrachtwagenchauffeur en je geniet van je nieuwe baan. Het leven als vrachtwagenchauffeur biedt je veel voordelen. Je ziet veel van de wereld, je hebt veel vrijheid en je ontmoet veel nieuwe mensen. Het werk kan soms een echte uitdaging zijn als je een vracht moet vervoeren naar moeilijk te bereikbare plekken in een stad of over slechte wegen moet rijden om je doel te bereiken. En ook de communicatie met klanten is soms best pittig. Want versta je nu echt wat die Fransman je wil zeggen? Maar juist deze situaties maken je leven als vrachtwagenchauffeur leuk. Je bent trots op jezelf als je toch je doel hebt bereikt en de klant tevreden achterlaat. Je wordt steeds zelfverzekerder en het rijden op de wagen gaat je steeds beter af. Als je een eenmansbedrijfje hebt met een eigen vrachtwagen, verwerf je misschien wel steeds meer klanten en zo vliegen de maanden en jaren voorbij. Maar let op: want als vrachtwagen chauffeur dien je jezelf regelmatig bij te scholen. Jouw code 95, de aantekening in je rijbewijs die je nodig hebt om professioneel goederen te vervoeren is maar vijf jaar geldig. Dus voor je het weet moet je weer een code 95 opleiding volgen.

Een code 95 opleiding volgen

Een code 95 opleiding volgen is niet alleen nuttig voor het behalen van die broodnodige aantekening in je rijbewijs. Het is ook gelijk een soort bijscholing. Je wordt weer op de hoogte gebracht van alle nieuwe ontwikkelingen binnen het vrachtvervoer. Misschien zie je er tegenop een code 95 opleiding te volgen, maar dat is nergens voor nodig. Voor de code 95 aantekening dien je 35 opleidingsuren te volgen. Die bestaat uit onderdelen als sociale veiligheid en omgaan met agressie, leefstijl, actualisering van kennis en vakbekwaamheid, tachograaf en rijoptimalisatie. Na het volgen van deze training kun je weer bekwaam en bevoegd de weg op en weet je weer exact hoe je moet handelen in voorkomende situaties.

Blijf bij

In elk vakgebied is het belangrijk bij te blijven en dat geldt ook voor jou als beroepschauffeur. Dus verloopt jouw code 95 aantekening? Schrijf je in voor een training. Niet alleen behoud je zo je code 95, maar je doet ook weer nieuwe kennis op waar je onderweg weer veel aan kan hebben. En dat is altijd handig!